Aantal besmettingen op cruiseschip in Japan verdubbeld

3.700 mensen opgesloten in een gouden kooi.

Voor de kust van Japan ligt een schip in quarantaine omdat er 10 passagiers besmet leken te zijn met het coronavirus. Dat aantal is nu verdubbeld en opgelopen tot 20.

Dokters controleren de gezondheidstoestand van alle passagiers, maar dat vraagt tijd. Aan boord zijn 3.700 passagiers. Die mogen hun kajuit niet verlaten. De 20 die besmet zijn met het virus, zijn naar verschillende ziekenhuizen in Japan gebracht.

Het begon allemaal met een kerel uit Hong Kong die een aantal dagen op ‘de Diamanten Prinses’ verbleef. Dat land heeft ondertussen de grens met China gesloten. Iedereen die vanuit China de autonome Chinese regio Hong Kong binnenkomt, wordt in quarantaine gezet.

14 dagen op een cruiseschip lijkt misschien op vakantie, maar nu al komen de eerste signalen van zenuwachtigheid en ergenis. Als zoveel mensen gedurende zo’n lange tijd, op een relatief beperkte oppervlakte mekaar moeten verdragen, is er een strikte ordehandhaving nodig. Het is bovendien een logistieke nachtmerrie om zoveel monden te voeden, zeker wanneer die niet mekaar in contact mogen komen.  Ondertussen is het bittere non-fictie en heeft het virus al 563 doden gemaakt.

In Hollywood liggen wellicht de eerste scenario’s al bij de grote productiehuizen

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More