Aandeelhouders willen Zuckerberg weg bij Facebook

Mark Zuckerberg, oprichter en grote baas van Facebook, ligt al een tijdje onder vuur. Maar nu hebben zijn aandeelhouders er ook genoeg van.

Zo’n 83 procent van de aandeelhouders vindt dat Mark Zuckerberg moet worden ontslagen als CEO. Het gebeurt niet vaak dat zo’n grote meerderheid zich uitspreekt tegen Zuckerberg. Ze vinden dat hij veel te veel macht heeft en toch wel enkele serieuze fouten maakte. Volgens hen hebben de beoordelingsfouten het bedrijf al miljarden gekost. Zo verloor het bedrijf in maart nog eens dertig miljard dollar aan beurswaarde door fouten van Zuckerberg. We denken dan aan de Russische inmenging bij westerse verkiezingen via Facebook en de zware schending van de privacy van de Facebook-gebruikers.

De Facebook-oprichter heeft veel meer macht dan de meeste andere CEO’s van andere grote bedrijven. Zo kan hij alle belangrijke beslissingen volledig zelf nemen. Niet enkel zijn aandeelhouders vinden dit niet kunnen. Ook bij zijn directeurs begint het ongenoegen te groeien. Ze vinden dat Zuckerberg de touwtjes te stevig in handen wil houden en dit wel eens de ondergang zou kunnen betekenen van Facebook. De vraag is of Zuckerberg ook deze storm zal overleven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More