Aan het raam van de trein is het heerlijk mijmeren (als er plaats is)

Corona-waanzin en hypocriete beslissingen.

In Groot-Brittannië breken ze een record door in de afgelopen 24 uur, 711.000 vaccins tegen het coronavirus toe te dienen. In ons land breken ze het hoofd over hoe ze het gaan klaarspelen om in de trein volwassenen aan het raam te zetten. Ondertussen beginnen overal in Europa mensen op straat te komen tegen de coronamaatregelen. Het volk mort.

In Brussel werden twee betogingen tegen de coronamaatregelen verboden. Alleen wanneer in het verre Amerika een zwarte boef onder de knie van een gestoorde agent bezwijkt, mag je in ons land nog de straat op met je ongenoegen. De betoging in Brussel verliep vreedzaam, er sneuvelden geen winkelruiten, toch verrichte de politie bijna 500 arrestaties. Achteraf moest hun disproportioneel optreden worden verantwoord en deelde de politie van Brussel op Twitter foto’s van buitgemaakte wapens. “De betogingen verliepen vreedzaam, maar de politie vond wel een hoop wapens.” Het is de stijl van het rijk van De Croo: geen meningen, maar feiten. Wie niet horen wil wordt door het waterkanon van de straat gespoten of belandt in de cel.


Op datzelfde moment zitten ze bij de NMBS na te denken over hoe ze de maatregel van de raamreizigers gaan uitvoeren? Vanaf 3 april zullen reizigers die met de trein op weg zijn naar ‘toeristische trekpleisters’ tijdens de weekends en schoolvakanties enkel nog aan het raam mogen zitten. Hoe gaat een reiziger vanop het perron weten of er nog plaats is bij de raam? Wat is een toeristische bestemming?

Iedereen met gezond verstand weet dat deze maatregel voor problemen gaat zorgen. Wie gaat de massa tegenhouden die straks naar ‘t zeetje wil, waar ze niet op de terrasjes mogen zitten? De regel van het raam? Alleen governator Carl Decaluwé reageert tevreden en noemt het “een goede eerste stap”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More