‘A Star is Born’: Lady Gaga twee punt nul

Op de puinhoop van het verval, overleeft de liefde en groeit de hoop.

Bijna iedere generatie heeft zijn eigen versie van “A Star Is Born”, een tijdloos romantisch verhaal van een opkomende vrouwelijke ster die valt voor een alcoholistische vervagend idool.

Bradley Cooper – die ook de regie deed – speelt Jackson Maine, een rauwe hard-drinkende country-rocker die nog wel de nodige optredens heeft maar de lust voor het vak verloren heeft. Lady Gaga speelt een ingenieuze singer-songwriter met een fris gezicht die zijn geliefde en podiumpartner wordt voordat ze haar eigen weg zoekt in de muziekwereld. Zij stijgt op terwijl hij langzaam neerstort, dat is het soapachtige, tragische ‘A Star Is Born’ concept. Maar wat de film doet, is om dit fictief melodramatische ontwerp om te vormen naar een onuitwisbaar oprecht liefdesverhaal.

Deze nieuwe versie is een emotionele rollercoaster, maar het is ook een film die je doet geloven in wat het je serveert. Vanaf de opwindende openingsmomenten waarin Cooper’s karakter dronken en rauw, met zongebruinde loensende blik het podium van een stadion betreedt en zich lanceert in een ouderwetse rockster, is de film meeslepend authentiek. Ook al is “A Star Is Born” een liefdesverhaal pur sang, het kan evengoed doorgaan als een echte rock ‘n’ roll-film. Alhoewel.

PLAY 4 / 10 april, om 20:25 -23:00 : ‘A Star is Born’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More