Deze gezichten hebben allen iets gemeen en je raadt nooit wat (foto)

De term Fake News bestaat al een tijdje. Voeg daar nu ook maar Fake People aan toe.

We wisten al van het bestaan van artificiële intelligentie dat ongewenste gelaatsuitdrukkingen tovert op gezichten van beroemdheden. Wel, de software achter thispersondoesnotexist.com gaat nog een stapje verder. De website creëert gezichten van mensen die nooit bestaan hebben. Wanneer je de site refresht, verschijnt een ander gezicht tot in het oneindige. De personen komen ultra-realistisch over en kunnen zelfs met het blote oog niet onderscheiden worden van bestaande individuen.

Chipfabrikant Nvidia is de ontwikkelaar van deze straffe technologie. Softwareontwikkelaar Philip Wang leerde de A.I. om telkens elementen uit talloze foto’s van menselijke gezichten te selecteren en terug samen te voegen tot één geheel.  Alle leeftijden en rassen passeren de revue. De technologie achter de foto’s kan gebruikt worden in computerspellen, 3D-modeltechnologie, een geavanceerde versie van virtual reality of zelfs als virtuele sociale media-influencers. 

Voor zij die zoeken naar een denkbeeldige vriendin om mee op te scheppen op sociale media: hier is je kans.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More