877.000 euro Vlaams geld voor landbouwvoorlichting in Malawi

" Before the loans I had a small capital and was unable to grow the business and even feed and cloth my family. However, today I am able to look after my family and build a new home with running water and electricty" Jane Chiumia runs a timber business using sustainable wood.

De Vlaamse regering, onder impuls van minister-president Jan Jambon, geeft 877.000 euro aan de districten Kasungu en Mzimba in Malawi, ter ondersteuning van hun respectieve landbouwprogramma’s.

De subsidie kadert in de uitvoering van de landenstrategienota ontwikkelingssamenwerking 2019-2023, afgesloten tussen Vlaanderen en Malawi.

Malawi is een land in Afrika dat grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is de huidige naam voor het voormalige Britse protectoraat Nyasaland. Nyasa is de oude benaming voor het Malawimeer dat een groot deel van de grenzen van Malawi bepaalt. Malawi werd onafhankelijk in 1964 en heeft sinds 1994 verkiezingen met meerdere deelnemende partijen.

In de twee districten van Malawi zal er extra ingezet worden op het betrekken van jongeren en vrouwen bij landbouwvoorlichting. Gezien de culturele uitdagingen rond landeigendomsrechten voor vrouwen in Mzimba, zal het project ook inzetten op capaciteitsontwikkeling van de districtsmedewerkers rond de implementatie van de nieuwe landwetten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More