8 politieagentes nodig om weerspannige man te arresteren (foto’s)

Onze politievrouwen hebben het niet gemakkelijk.

Zeker niet in onze hoofdstad, waar ze wel eens als speelbal worden gebruikt door jeugdbendes. Enkele geleden getuigde nog een politievrouw anoniem in de media om de vele gevallen van agressie tegen hen aan te kaarten. 

“Het ergste is, dat justitie ons in de steek laat”, liet ze weten. Gelukkig kwam het Brussels parlement met een geweldig en geniaal idee op te proppen. “De politie moet beleefder zijn”, klonk het bij de overbetaalde leeghoofden. “Zou u zo vriendelijk willen zijn om alstublieft niet zo hard tegen mijn hoofd te trappen?” Tja, gekker moet het niet worden.

Dan hebben de politiedames in IJsland het toch een stukje gemakkelijker. Criminaliteit komt er vrijwel niet voor en moord al bijna helemaal niet: in het land met 330.000 inwoners worden sinds 2001 gemiddeld 1,8 moorden per jaar gepleegd.

Krijgen ze dan eens te maken met iemand die tegenstribbelt, hebben ze genoeg girl power om dat stout varkentje eens te wassen. Zo kreeg het politiekorps in Kleppsvegur op Nieuwjaarsdag te maken met een chauffeur die niet echt wilde meewerken tijdens een controle.

Er waren uiteindelijk acht agentes nodig om de man in boeien te slaan. De IJslandse krant Fréttablaðið’s wist de arrestatie op foto vast te leggen.

Deze beelden zijn nu viraal gegaan onder het mum van ‘in IJsland wil je echt gearresteerd worden’.

Wie weet, had de brave man met ‘blaas eens in het zakje’ iets anders verstaan?

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More