7 jaar lang niet bewegen, het kan (video)

Misschien was er niet veel te doen?

Hij leeft in volkomen duisternis, de Olm, en beweegt niet of nauwelijks. In een grot in Bosnië-Herzegovina konden onderzoekers vaststellen dat een  blinde grotsalamander gedurende 2.569 dagen niet had bewogen, 7 jaar dus. Daarmee is deze amfibie het traagste dier ter wereld. De luiaard komt niet eens in de buurt van de witte slaapkop. Luiaards zouden niet meer dan 38 meter per dag afleggen en wel 20 uur lang kunnen slapen. Een olm legt slecht 10 meter per jaar af.

Een team biologen stelde vast dat een amfibie, die men had geregistreerd, in zeven jaar tijd niet van zijn plaats was weggegaan. Al valt niet uit te sluiten dat het een grapjas is die achter de rug van de wetenschappers een huppeldansje doet.

 Je kan je de vraag stellen hoe deze dieren er in slagen om zich voort te planten. Als je wilt afspreken als olm met een andere olm die amper 50 meter verder zit te suffen, is het 5 jaar wachten om mekaar te zien voelen/ruiken.

Wij vonden op YouTube echter een uniek filmpje. En wel hierom: een bewegende olm!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More