650.000 euro voor een CEO: dat is echt te weinig

Stefaan De Clerck vindt dat het loonplafond omhoog moet.

Het vertrek van Dominique Leroy bij Proximus lokt de ene discussie na de andere uit. De voorzitter van de raad van bestuur, in een vorig leven nog minister van justitie, vreest dat 650.000 euro loon veel goede kandidaten zal afschrikken. “Het vormt een handicap bij de zoektocht naar een opvolger”,  aldus De Clerck.

Tijdens de regering Di Rupo werd een plafonnering van 650.00 euro goedgekeurd. In het geval van Domique Leroy was dat eigenlijk een vals plafond, want met de extra’s van  een resultaatsgebonden bonus verdiende Leroy eigenlijk 940.000 euro.

Volgens sp.a-voorzitter John Crombez is het loonplafond voor CEO’s van overheidsbedrijven een ‘onzinnige discussie’. Dat verklaarde hij in De Ochtend op Radio1: “De raad van bestuur moet werken volgens de regels van de aandeelhouders en dus volgens de wetten van dit land.”

Volgens Crombez zouden we beter de kostprijs van telecom op tafel leggen en ons buigen over de noodzakelijke investeringen in de toekomst.

Was misschien iets voor Leroy geweest ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More