500 controleurs gaan vanaf vandaag controleren op telewerk

500 controleurs gaan vanaf vandaag controleren op telewerk.

Vandaag starten in het hele land flashcontroles op telewerk. Wie niet op de werkvloer moet zijn, kan worden betrapt door controleurs die in groepjes bedrijven gaan binnenstappen. Op kantoor rondhangen omdat het thuis te druk is, is geen reden die zal worden aanvaard.

Wie op de werkvloer is, zal gevraagd worden naar een attest van de werkgever, dat zegt dat hij of zij daar echt nodig is. De virologen vinden dat er teveel auto’s op de weg zijn en dat controle zich opdringt.

Naast de 500 inspecteurs zijn er nog een 500-tal andere bij de RVA, RSZ, RIZIV,… Zij werden eerder al gevraagd om bij hun normale controles – op zwartwerk of tijdelijke werkloosheid bijvoorbeeld – uit te kijken naar inbreuken op de coronamaatregelen. In het begin van de crisis gaven de andere inspectiediensten mistoestanden door aan de dienst ‘Welzijn op het werk’, maar intussen geven ze ook zelf waarschuwingen of stellen ze pv’s op bij flagrante inbreuken (ook al kwamen ze iets anders controleren). Geheel in de lijn van het nieuwe normaal: de klik-maatschappij.

Het is een afschrikeffect, want de overheid weet dat het onmogelijk is om iedereen te controleren. Werknemers die geen attest hebben, hoeven echter geen boete te vrezen. De controles zijn gericht op de werkgever. Een werknemer mag van zijn baas namelijk alleen aanwezig zijn als hij zijn werk niet thuis kan doen en als het werk essentieel is om het bedrijf te laten functioneren. Alleen dan mag een werkgever zijn werknemer dus de toelating geven om naar het werk te komen.”

Big Brother start dus vandaag ook in ons gewone dagelijkse leven.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More