5 extra moskeeën in Brussel op het punt erkend én gesubsidieerd te worden

In het Brussels Gewest wachten 14 moskeeën op erkenning en subsidies. Vijf moskeeën staan heel dicht bij een erkenning. Volgens de Moslimexecutieve zijn er vandaag wel al 21 erkende en dus gesubsidieerde moskeeën in het Brussels Gewest.

De aanvragen van die 5 moskeeën tot erkenning worden volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) binnenkort voorgelegd aan de Brusselse regering na (positief) advies van de minister van Justitie. Vervoort antwoordde dit naar aanleiding van een schriftelijke vraag.

Voor Brussel stad gaat het om de moskee El Chatibi en de moskee Omar Al-Khattab. In Elsene de moskee Al Mohajiri. In Jette de moskee Averroes Jettois en in Molenbeek de moskee Mevlana. Na erkenning door het Brussels Gewest ligt de weg open voor deze moskeeën om subsidies aan het Brussels Gewest te vragen. In Vlaanderen worden de subsidies uitgereikt door de provincies.

Volgens Vervoort zijn er nog 9 andere moskeeën van het Brussels Gewest die een aanvraag hebben ingediend en wachten op erkenning. In Anderlecht: de moskee Assounna en de moskee Al Fath. In de stad Brussel: de moskee El Mouahidine en de Grote Moskee. In Molenbeek de moskee Pendemi. In Schaarbeek de moskee Al-Ansar, de moskee An-Nour en de moskee de l’Union. In Vorst tot slot de moskee Ibnou Massaoud. Het dossier van de Grote Moskee ligt zoals geweten voorlopig stil na een negatief advies van de minister van Justitie. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More