400.000 doden in de VS (video)

Biden en Harris herdenken de slachtoffers bij de ‘Reflection Pool’.

“Als we het aantal doden op 100.000 à 200.000 kunnen houden, dan hebben we goed gewerkt.” Dat zei Trump op 30 maart, als grap. Het was een Trumpiaanse overdrijving waardoor hij na de pandemie lof kon oogsten met zijn aanpak van de crisis. Op dat ogenblik waren er 2.479 Amerikanen overleden aan Covid-19 en er waren 142.106 besmettingen geteld, het hoogste aantal ter wereld.

Dinsdag werd in de VS de kaap van 400.000 overlijdens overschreden. Om de verloren levens te eren, werden symbolisch 400 lichtjes aangestoken rond de ‘Reflection Pool’ aan het Lincoln Memorial. Joe Biden, die enkele uren eerder na een afscheidstoespraak in zijn thuisbasis Delaware naar Washington was gevlogen, zei dat we moeten herinneren om te herstellen.

“Het is soms moeilijk, om te herinneren, maar dat is hoe we herstellen. Het is belangrijk om dat te doen als een natie. Dat is waarom we hier zijn vandaag, tussen zonsondergang en schemer, om licht te schijnen in de duisternis, langs de heilige Reflection Pool.”

Hij bedankte ook het verplegend personeel. “Als er engelen in de hemel zijn, zijn ze allemaal verplegers.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More