32,1 procent van de Belgen is geen ‘Belgische Belg’

In Brussel zijn Belgen nog slechts een kleine minderheid.

Met een mooi woord heet het ‘diverstiteit’, maar als politiek minder correct bent, heet het ‘kolonisatie’. In Brussel-stad – daar waar de coronacijfers de pan uit swingen, weet je wel – heeft meer dan 80 procent van de bevolking een buitenlandse achtergrond.

Het is voor het eerst dat Statbel, het Belgische statistiekbureau, de herkomst van de Belgische bevolking op deze manier in kaart brengt. De telling gebeurde niet alleen door de huidige nationaliteiten te tellen, maar ook die van de ouders. Wanneer de eerste nationaliteit – waarmee jijzelf of minstens één van je ouders ooit in het rijksregister stond – niet Belgisch was, werd je als niet ‘Belgische Belg’ geteld.

Tien jaar geleden waren 74,9 procent van de inwoners in heel België nog ‘Belgische Belgen’. Vandaag zijn er dat er nog 67,9 procent. Dat wil zeggen dat net geen 3,7 miljoen inwoners van Belgen niet puur Belgisch zijn.

Daar worden wij toch even stil van.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More