‘3:10 to Yuma’: de triomf van het willen

Charisma, vingervlugge pistolen, cowboys en indianen.

‘3:10 to Yuma’ is een psychologische krachtmeting tussen de charismatische outlaw Ben Wade (Russell Crowe) en de naar respect zoekende familieman Dan Evans (Christian Bale). Een uitstekende remake van een al even sterke western uit 1957 over mannelijkheid, vaderschap en eer.

De onfortuinlijke rancher Dan Evans bezit een stuk land dat erg gewild is door de plaatselijke grootgrondbezitter Hollander, omdat de nieuwe spoorweg daar binnenkort doorheen komt. Het lukt Evans niet om Hollander en diens handlangers van zich af te houden en hij voelt dat hij het respect van zijn vrouw en twee zonen verliest. De charismatische maar meedogenloze outlaw Ben Wade berooft postkoetsen, waarbij hij geen enkel middel schuwt om bij het vervoerde geld te komen. Wade wordt geholpen door een al even gewelddadige bende, waarvan zijn rechterhand Charlie Prince (een heerlijk gestoorde Ben Foster) met voorsprong de fanatiekste klootzak is.

VTM 4 / 07 februari, om 20:40 – 23:00 : ‘3:10 to Yuma’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More