26 besmette Indiërs inspireren minister Verlinden meteen tot een strengere quarantaine

Binnen blijven, punt.

Het kan snel gaan. Nadat een busje met besmette Indische aspirant-verplegers door ons land reed, wil minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) meteen ingrijpen. Op Radio 1 werd door Annelies het boek van de apocalyps alweer opengeslagen. “Omdat deze variant erg gevaarlijk is, wil de minister van Buitenlandse Zaken de regels rond quarantaines herzien. Die quarantaine zou dan veel strikter moeten”, klinkt het.

Blijkbaar beschikt Verlinden over wetenschappelijke conclusies omtrent deze variant die nog niet aan de bevolking zijn meegedeeld. Van Verlinden zijn we niet anders gewoon. Zij handelde in het verleden wel vaker zonder dat mee te delen, om de mensen niet onnodig ongerust maken. Doch, als alarmerende info kan helpen om een tandje bij te steken, waarom niet. “We moeten eventueel bekijken hoe we kunnen verstrengen en kunnen zorgen dat die quarantaine zeer goed wordt nageleefd. We zouden moeten kijken of we de richtlijnen kunnen aanscherpen voor wie uit een hoogrisico gebied komt”, vertelt de minister op Radio 1 in ‘De Ochtend.’ Gedaan met naar de apotheker te gaan of te gaan winkelen.

Als het aan de minister lag, was een nieuw MB al onderweg naar het Staatsblad. Maar haar kabinet tikt niet-verkozene zachtjes op de vlijtige vingers. “Het is iets waar de minister vindt dat er over moet worden nagedacht”, relativeert de woordvoerster van de minister Marie Verbeke in ‘Het Nieuwsblad’. “Maar of dat komt, hangt natuurlijk niet alleen van haar af. Die beslissingen worden besproken in overleg. Maar met al die varianten vindt de minister het belangrijk om het in overweging te nemen.”

Ondertussen schrijft Verlinden naarstig verder aan haar pandemiewet die er al enkele maanden geleden zou zijn geweest.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More