2017 is het meest winstgevende horrorjaar ooit

Vergeet even alle superhelden in hun spannende, kleurrijke pakjes. Het zijn de horrorfiguren die dit jaar de show stelen. Horror is dit jaar duidelijk het populairste filmgenre. Het brak alle mogelijke records.

IT kroonde zich dit jaar als de best verdienende horrorfilm ooit en Get Out werd de meest winstgevende film van 2017. The New York Times heeft alles even berekend en alle horrorfilms hebben dit jaar samen maar liefst 733 miljoen dollar opgebracht.

Ze hebben alle inkomsten van de afgelopen 50 jaar bekeken en 2017 is nu al het meest lucratieve horrorjaar ooit. De komende twee maanden zullen er overigens nog extra inkomsten bijkomen met films als Happy Death Day en Jigsaw.

Zelfs horrorklassiekers zoals The Exorcist, Halloween, Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street konden er in de jaren zeventig en tachtig niet voor zorgen dat de inkomsten boven de 300 miljoen dollar uitkwamen. The Blair Witch Project zorgde er in 1999 voor dat men voor het eerst boven de 500 miljoen dollar uitkwam.

De kans is dus zeer groot dat men de komende jaren terug zwaar gaat investeren in het horrorgenre, nu blijkt dat er met horror ook veel geld valt te verdienen. Zolang niemand in Hollywood op de proppen komt met horrorsuperhelden vinden wij het allemaal goed.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More