200 politieauto’s mogen straks de lage-emissiezone niet meer in

Onze politie rijdt met ouden brol.

Het wagenpark van de politie is verouderd. Zo’n 200 anonieme wagens van de federale politie voldoen niet aan de Euro-norm. De speurders hebben straks een boete aan hun blauwe broek als ze zonder pasje één van de grote steden binnenrijden. In Gent en Antwerpen kost een eerste inbreuk 150 euro. Wie met dezelfde wagen een tweede keer de Antwerpse LEZ binnenrijdt, moet 250 euro ophoesten. Brussel rekent onmiddellijk 350 euro aan.

Om dat te vermijden, eist de federale politie nu dat de speurders eerst een dagpas kopen, elke keer als ze zo’n zone binnen rijden. Daar fronsen niet alleen wij de wenkbrauwen van, maar ook de politievakbond VSOA die het in Keulen hoort donderen. Zij vinden het niet kunnen dat collega’s een dagticket moeten voorschieten om hun werk te kunnen doen. Bovendien wijzen zij er op dat zo’n dagticket slechts 8 keer kan aangevraagd worden voor eenzelfde nummerplaat. “En wat dan,” vraagt Florent Platteeuw van de vakbond zich af. “Moeten we dan maar de onderzoeken waar we mee bezig zijn, stoppen omdat we het centrum niet meer in kunnen ?”

En dan hebben we het nog niet over honderden prioritaire voertuigen met een streep en een zwaailicht die ook te vervuilend zijn. Maar die staan op de zogeheten witte lijst en krijgen op die manier een vrijgeleide om LEZ’s in- en uit te rijden.

Onze politie rijdt dus rond met ouden brol en de overheid maakt wetten die ze zelf niet respecteren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More