2 op 3 Belgen tegen een regering met N-VA en PS

Uit ‘De Grote Peiling’ van VTM en het Laatste Nieuws blijkt dat 60 procent van de Walen tegen een coalitie van N-VA en PS zijn.

Als de cijfers mochten beslissen, dan komt er dus geen regering met N-VA en PS. Zelfs Groen is geen voorstander, en zij scoren met 31 procent ‘tegen’ het laagst. Bij N-VA is dat 46 procent, bij de PS ruim 60 procent.

Politicoloog Dave Sinardet zegt in het VTM-nieuws dat dit helemaal niet zo abnormaal is. “Het gaat om partijen die redelijk van elkaar verschillen. Veel mensen denken dat dat niet de meest coherente coalitie gaat opleveren”, legt hij uit.

Het wordt stilaan een traditie in dit land dat politici niet doen wat de mensen denken. Los van uitslagen van verkiezingen of peilingen, blijven zij hun eigen ding doen. Als je daar voor gestudeerd hebt, klinkt dat zo: “Ik denk niet dat deze cijfers de dynamiek van de federale regeringsvorming gaan veranderen. In de Wetstraat is een algemene consensus dat de piste mét N-VA en PS geprobeerd moet worden. Dus gaat men dat blijven doen, los van deze cijfers.” Aldus professor Sinardet.

En nu ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More