19-jarige Naomi Seibt neemt het op tegen Thunberg

Duitse anti-Greta vindt de paniek rond klimaatverandering anti-menselijk.

Naomi Seibt, 19 jaar met een IQ van 157, spijbelt niet voor het klimaat, heeft het vliegtuig genomen naar Madrid met een koffer vol scepticisme tegen de klimaatverandering en wil het boegbeeld zijn van de klimaatontkenners

Seibt wil net als Thunberg in Madrid een podium krijgen om haar verhaal te doen. Zij wil de mensen ervan overtuigen om niet zomaar alles te geloven wat wetenschappers vertellen over de klimaatverandering. Zij noemt hen zelfverklaarde wetenschappers die al conclusies trekken voor ze hun onderzoek hebben uitgevoerd. Seibt vindt het verontrustend dat zij de mensen een gevoel van schaamte proberen aan te praten. “Volwassenen kunnen zich nog een beetje staande houden als ze overtuigd zijn van een andere mening”, zegt Seibt. “Maar kinderen denken dat het kwaadaardig is om op school anders te denken.”

Ze heeft het dan ook gehad met de klimaathysterie en wordt daarmee het grote voorbeeld voor de klimaatontkenners. “Dat woord – klimaatontkenner – wordt op school als scheldwoord gebruikt” zegt de jonge Duitse. “Ik ben opgegroeid met alle hysterie rond klimaatverandering in de media en in schoolboeken”, zegt ze in een filmpje op YouTube. “Ik was een onschuldig jong meisje en dacht dat ik de wereld kon redden met bomen en door fier herbruikbare zakken te gebruiken in plaats van plastic. En ik was de eerste om iemand die tegensprak wat ik had geleerd een klimaatontkenner te noemen.

Haar geloof in de klimaatverandering heeft plaats gemaakt scepticisme. “In 2015 verdiepte ik me in de migratiecrisis in Duitsland en zag ik plots hoe andere politieke onderwerpen als feminisme, gendergelijkheid, socialisme en hysterie over klimaatverandering daarmee gelinkt zijn. Ze banen de weg voor een heel slecht totalitarisme”, aldus de strijdvaardige anti-Greta.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More