16-jarige knaap zet Tetris-kampioen voor het ‘blokje’ (video)

Onlangs passeerde gamer Joseph Saelee hier nog de revue, toen hij een indrukwekkend wereldrecord vestigde.

Nu legde hij alle critici meteen het zwijgen op door tijdens de jaarlijkse Classic Tetris World Championships Jonas Neubauer te verslaan, die daarvoor al zeven keer had gewonnen. Neubauer verdedigde zijn titel voor de vierde keer op rij. Van de negen edities die tot dusver werden gehouden verloor hij er slechts eentje, in 2014. 

Opmerkelijk weetje; het was het debuut van Saelee en na deze titel wordt hij meteen bestempeld als een wonderkind. Neubauer haalde ‘maar’ een score van 915.800, terwijl Saelee bleef doorspelen tot uiteindelijk 934.880 punten.

Volgens experts had Saelee zijn overwinning te danken aan een speciale techniek die in de gaming-wereld bekend staat als hypertapping. Dit is het zeer snel achter elkaar drukken op de vierpuntsdruktoets  van de controller op de juiste tijdstippenl, zodat de blokjes in verschillende richtingen vallen zonder aan snelheid te verliezen.

Tja, als er iets is dat Tetris ons heeft geleerd, is dat fouten zich snel opstapelen, terwijl verwezenlijkingen meteen verdwijnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More