15-jarige scholier bijna gelyncht en voor dood achtergelaten in hartje Parijs (video)

Parijs, de stad van de liefde? Tja, misschien in lang vervlogen tijden.

Helaas lijkt de Franse hoofdstad de laatste jaren steeds vaker het nieuws te halen op een negatieve manier. Zo is er weer een geval van extreem zinloos geweld opgedoken dat heel het land heeft geschokt.

Een straatbende heeft op 15 januari de 15-jarige scholier Yuriy Khruchenyk in coma geslagen nabij het winkelcentrum Beaugrenelle in hartje Parijs. Ze gingen enorm driest te werk en maakten ook gebruik van ijzeren staven en honkbalknuppels. De CCTV-beelden tonen aan hoe tien kerels de jongen van Oekraïense afkomst bewerken tot een bloederige pulp. De jongeman zou met enkele vrienden in de omgeving van hun school plots aangevallen zijn door de bende afkomstig uit de wijk Vanves.

Iedereen kon ontsnappen, behalve Yuriy. Momenteel wordt de scholier in een kunstmatige coma gehouden.

De beelden hebben ondertussen heel de Franse natie geschokt. De Oekraïense ambassadeur in Parijs heeft al laten weten op Twitter dat ze er alles aan doen samen met de Franse autoriteiten om de daders te vatten. Iedereen van president Marcron tot zelfs Lupin-acteur Omar Sy hebben al met afschuw gereageerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More