15 jaar Google Maps (video)

Van A naar B zonder te weten waar je bent.

Er is een generatie die leefde in een tijd dat er geen gsm was. Er zijn zelfs mensen die nooit een telefoon hadden en die met een Michelin kaart de weg zochten. Straks is er een generatie die met Google Maps groot werd en die zonder app in hun eigen stad verloren zal lopen.

15 jaar geleden begon Google met een kaartendienst. Vandaag gebruiken meer dan een miljard mensen Google Maps om van naar A naar B te gaan.

Google veroorzaakte een revolutie in de manier waarop we ons verplaatsen en zal dat in de toekomst nog intenser gaan bepalen. Google Maps zoekt niet alleen een stad en een straat, Google Maps zoekt voor jou een adres, toont je dat adres met StreetView en geeft je informatie over het restaurant, de supermarkt of het bedrijf dat zich op dat adres bevindt. Vervolgens wijst het je de weg en verwittigt je of er files en wegwerkzaamheden zijn. Nu al experimenteert men met het berekenen van de ideale manier om de bestemming te bereiken: stukje met de auto, stukje met de trein, de step, de fiets of te voet.

De Sky is de Limit en de privacy het enige obstakel. Google weet waar je bent, zelfs wie je bent en ook wat je dagelijkse routine is. Niet iedereen wil dat iedereen je huis kan zien, niet iedereen wil van zijn smartphone te horen krijgen dat het nog vijftien minuten tot thuis is, wanneer je in je auto stapt, en toch wil iedereen wel weten waar punt B is en hoe lang je er over doet om daar van A naar toe te gaan.

Anno 2020 heeft Big Brother eindelijk een naam: Google Maps

Heb je je al eens afgevraagd hoe Google Maps weet dat er een file is? Wel hackerr Simon Wecker geeft je het antwoord: je smartphone!

Weckert legde 99 afgedankte smartphones in een karretje en trok daarmee door de Berlijnse straten. Op die manier veranderden groene straten in rode straten en adviseerde Google Maps om een andere weg te nemen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More