120.000 euro voor een duif die nog nooit vloog

De kindjes van Armando en Nadine kosten geld.

Dit voorjaar kocht de Chinees Kai Er de duif Armando voor 1,2 miljoen euro. Daarmee werd Armando de duurste duif ter wereld. Dit weekend werd een jong van Armando verkocht voor 120.000 euro. Hoewel het slechts een tiende van de prijs van de vader is, is het bedrag toch exuberanter omdat het voor een duif is die nog nooit heeft gevlogen.

Het zou kunnen dat het jong een superduif wordt, maar genetica alleen is geen garantie succes. Het jong is uit één van de twee eieren gekomen die het resultaat zijn van de liefde van Armando voor Nadine. De kampioenenmoeder werd door de Chinees in 2017 voor 400.000 euro gekocht. Het koningspaar is voor de kweek al die tijd in België gebleven.

Kai Er laat de koper kiezen tussen één van de twee jongen, het ander houdt hij voor zichzelf. De koper is onbekend, maar het zou ook een Chinees gaan. Ze zal wellicht niet voor de zoetzure saus zijn gekocht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More