Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Een gevangenis zonder cellen (foto's)

Redactie - 07-11-2019

Luxeleven in Australische gevangenis.

Australië experimenteert met een open gevangenis, ook voor de zwaarste criminelen. 160 kilometer van Sidney bevindt zich het 'Hunter Correctional Center', de nieuwe maximaal beveiligde gevangenis voor 400 mannelijke gevangenen. Het begrip maximale beveiliging is hier echter op een totaal andere manier vorm gegeven.

In plaats claustrofobisch kleine cellen, koos men voor open zalen met individuele cabines voor de gevangenen. Zij hebben elk hun eigen bureau, bed en stoel en een 23-inch tv. Zij mogen de cabines inrichten zoals ze willen en mogen zelfs per dag 10 minuten ‘naar buiten’ bellen. Ze kunnen gebruik maken van een keuken met microgolfovens en koelkasten. Voor deze luxe worden ze wel geacht 5 uur per dag te werken.

Er werken 220 cipiers en er zijn in totaal 600 camera’s die alles 24/7 in de gaten houden. Na een eerste evaluatie, blijken er geen doden te zijn gevallen, geen aanvallen op het personeel, geen ontsnappingspoging en er wordt nauwelijks gevochten. Het aantal vechtpartijen zou ver onder het gemiddelde van andere zwaarbewaakte gevangenissen liggen. 4,33 per 100 gevangen namelijk, in de klassieke gevangenissen is dat 16,88 per 100.

 

Gevangenis Australië Hunter correctional center

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken