#10yearschallenge zorgt voor hilariteit (foto’s)

Als er één ding is dat de #10yearschallenge ons heeft geleerd, is dat mensen er opeens magisch stukken beter eruit zien dan een decennium geleden.

Niet moeilijk, als je weet dat beroemdheden als Jessica Biel en Reese Witherspoon een legertje visagisten tot hun beschikkingen hebben. Of wat dacht je van J.Lo? Kan die vrouw überhaupt wel ouder worden?

De gewone stervelingen kunnen dan weer vertrouwen op allerlei filters en fotobewerkingtrucjes om aan te tonen dat de tand des tijds geen invloed heeft op hen. Wat het ook makkelijk maakt om er beter uit te zien, is dat onze smaak verandert. Nu vinden we namelijk rondingen mooier dan een graatmager lichaam. Kortom: iedereen probeert te vissen naar complimentjes door aan te tonen dat ze er alleen maar op vooruit gegaan zijn..

De databank van Facebook – en wellicht ook die van de Cambridge Analytica’s van deze wereld – is ondertussen flink aangevuld door deze challenge. Mark Zuckerberg zal in zijn handjes wrijven, want de foto’s zijn een goudmijn voor programma’s die zich focussen op gezichtsherkenning en het voorspellen hoe mensen eruit gaan zien op nog latere leeftijd.

Gelukkig kunnen we altijd rekenen op die enkelingen die zich afstoten van dit kuddedierengedrag en hun beste creativiteit bovenhalen om eens goed te lachen met deze ijdele hype.

1

Image 1 of 14

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More