10 weetjes over de overleden acteur Dustin ‘Screech’ Diamond

Lisa: “Waarom verkleed jij jezelf niet als de Onzichtbare Man tijdens Halloween?”

Screech: “Ik zou wel willen, maar ik weet niet hoe hij eruit ziet.”

Aaah, de legendarische typische jaren 90-grapjes van de schattigste tv-tienersukkel ooit. We gaan ze missen. De 44-jarige Amerikaanse acteur Dustin Diamond is helaas vorige nacht overleden ten gevolge van keelkanker. Zijn bekendste rol was uiteraard die van de über-nerd in de razend populaire tv-sitcom Saved by the Bell.

Een zeer onschuldige tienerreeks over het wel en wee op de middelbare school Bayside High. Het personage Samuel ‘Screech’ Powers was zo’n beetje de protput die populaire jongens als Zack Morris en A.C. Slater alleen nog maar beter uit de verf deed komen met zijn stuntelige fratsen.

Maar Diamond deed het met zoveel overgave en allure dat hij uiteindelijk de ster van de show werd en ook een beetje een ongewild sekssymbool. De serie werd uitgezonden van 1989 tot 1993 en kende daarna diverse spin-offs, waarin Diamond ook te zien was.

Drie weken geleden hoorde Diamond dat hij leed aan een agressieve vorm van kanker. Volgens een woordvoerder heeft hij niet geleden. “Hij was een grappig en optimistisch figuur en maakte het liefst mensen aan het lachen”, staat in een verklaring.

Hier 10 interessante weetjes over de bekendste witte krullenbol uit de jaren 90:

1.In Saved by the Bell was hij vaak de speelbal en deurmat van iedereen, maar in het echte leven had hij een zwarte band in karate.

2. Hij speelde basgitaar in de metalband Salty The Pocketknife.

3. Na zijn tv-carrière probeerde hij het eens als stand-up comedian met gematigd succes.

4. De acteur kwam na zijn acteersuccessen geregeld in aanraking met het gezag. Zo werd hij aangeklaagd voor huur- en belastingachterstanden en verboden wapenbezit. In 2015 werd hij veroordeeld tot vier maanden cel wegens betrokkenheid bij een steekpartij.

5. Diamond verscheen later onder meer in The Weakest Link, Celebrity Boxing en in Celebrity Big Brother.

6. Hij schaamde zich het meest over zijn sekstape uit 2006 getiteld “Screeched- Saved by the Smell.”. In 2013 gaf hij toe aan Oprah Winfrey dat zijn loonbriefje hiervoor niet de vernedering waard was.

7. Diamond heeft geen erfgenamen om zijn naam verder te zetten. In 2004 had zijn toenmalige vrouw een miskraam en jaren later was er de scheiding.

8. Diamond is de enige die in Saved by the Bell en alle series eromheen (voorlopers, spin-offs) heeft meegespeeld.

9. In juli 2008 schreef Diamond het boek Behind The Bell met daarin informatie over de liefdesrelaties tussen de acteurs, het gebruik van drugs en de hardcore feestjes achter de set van Saved By The Bell.

10. Hij speelde altijd de rol van een clown, maar zijn ex-verloofde was een professionele clown onder de naam Loli Pop.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More