10 jaar cel voor Pakistaan die Wilders wilde vermoorden (video)

Rechter geeft hogere straf dan de eis van het Openbaar Ministerie.

De Pakistaan . die vorige jaar in een filmpje Geert Wilders met de dood bedreigde, kreeg vandaag 10 jaar cel. Daarmee gaat de rechter niet in op de 6 jaar die het Openbaar Ministerie had gevraagd. Wilders had vorig jaar een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed uitgeschreven. Junaid I. kwam daarom speciaal naar Nederland om “Wilders te stoppen en hem naar de hel te sturen”.

Ondanks dat de man in de video heel duidelijk is over zijn bedoelingen en dat hij ook nog in de gevangenis – toen de wedstrijd al was afgeblazen – bleef beweren dat zijn missie nog niet was volbracht, bleef Junaid, eenmaal in de rechtszaal, beweren dat hij enkel naar Nederland kwam om te demonstreren.

Volgens de rechter was er sprake van het voorbereiden van een moord met terroristisch oogmerk. “Wilders gebruikte zijn vrijheid van meningsuiting. De verdachte wilde een aanslag plegen in één van de gebouwen van het parlement: het hart van de Nederlandse democratie. De aanslag zou daarom een ontwrichting betekenen van de fundamentele politieke en constitutionele structuren in Nederland. Zo’n aanslag had een golf van angst veroorzaakt.” Het gaat dus, zei de rechter, om zeer ernstige feiten. “Verontrustend is ook dat de verdachte stelt dat zijn plannen hem in Pakistan een positief imago hebben opgeleverd.”

Wilders prees de rechter voor zijn uitspraak en poste “hulde voor de rechters”op Twitter. Hij kwam zelf naar de rechtzaal omdat hij de verdachte in de ogen wilde kijken. “Het is door dit soort types dat ik al vijftien jaar mijn vrijheid kwijt ben”, merkte Wilders op.

Het kan zijn dat de Pakistaan in hoger beroep gaat.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More