10 fascinerende weetjes over de daad

Gewoon leuk om weten.

Deze tien grappige, vreemde en fascinerende weetjes over de daad wilden we graag delen met onze lezers. Gewoon, omdat het kan.

Geestige gemeenschap

Er wordt heel wat beweerd, geroddeld en gesnoefd wanneer het op bed avontuurtjes aankomt. Het ene verhaal is al wat ongeloofwaardiger dan het andere. Wij hoorden onlangs vertellen dat er mensen zijn die beweren dat ze ooit de liefde bedreven met een geest. Ook popzangeres Ke$ha is ervan overtuigd dat ze ooit een sensueel nachtelijk bezoekje kreeg van een wel zeer wazig manspersoon. Dat liet zo’n grote indruk op haar na, dat ze er een nummer over schreef: Supernatural. Als we de lyrics mogen geloven, was het geen slecht nummertje.

Vogelen in het park

… is compleet legaal in het Vondelpark in Amsterdam. Dit langgerekte stadspark werd aangelegd in 1865 in het zuidelijke deel van de stad en ligt op de grens met het stadsdeel Amsterdam-West. Hoewel het initieel vernoemd werd naar dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel, hadden ze het park naar onze mening beter het Vogelpark gedoopt.

Mind = blown

Als je ooit echt een mindblowing nummertje hebt gehad, weet je daar waarschijnlijk niets meer van. Dergelijke stoeipartijen kunnen immers transient global amnesia (TGA) veroorzaken, ofwel een tijdelijk geheugenverlies. TGA gaat gewoonlijk niet gepaard met andere symptomen van geheugenverlies, zoals verwarring, wartaal en verminderde verstandelijke of zintuiglijke vermogens. Iemand die aan TGA lijdt, functioneert normaal en heeft geen lichamelijke klachten, behalve dat min of meer duidelijk begrensde ‘gat’ in zijn of haar herinnering. In de meeste gevallen herstelt het geheugenverlies zich na enkele uren of weken.

Sexsomnia

Zo’n acht procent van de bevolking lijdt aan sexsomnia, ofwel slaapseks. Dit is een aandoening waarbij een persoon in zijn of haar slaap seksuele handelingen uitvoert, met zichzelf of met de persoon die zich naast hem of haar in dromenland bevindt. De aandoening komt bij mannen dubbel zo vaak voor als bij vrouwen. In het eerste seizoen van de ziekenhuisserie House M.D. is er een aflevering aan gewijd.

Hoofdpijn

Er bestaan genoeg mopjes en schampere opmerkingen over het fenomeen ‘hoofdpijn’, maar voor sommige mensen is het echt geen excuus om niet van bil te moeten gaan. Eén op de honderd mensen krijgt tijdens de daad immers te maken met coital thunderclap headache, een barstende hoofdpijn die waarschijnlijk veroorzaakt wordt door inspanning, opwinding of een samentrekken van de spieren in de nek en in het gezicht. Meestal zijn deze hoofdpijnen onschuldig, hoewel ze uitzonderlijk een hersenbloeding of een beroerte met zich mee kunnen brengen.

Maten

Vrouwen met een gemiddelde borstomtrek die de D-cup overtreft, loop je het vaakst tegen de borst in landen als Rusland, Finland, Noorwegen en Zweden. De grootst geschapen mannen vind je dan weer in de Democratische Republiek Congo. De gemiddelde lengte van het mannelijke lid is er 18,03 cm.

De grootste

De vraag wie er nu eigenlijk de grootste heeft, kan voor eens en voor altijd beantwoord worden met de naam Jonah Falcon. Deze 48-jarige New Yorkse acteur en televisiepresentator meet zelf een gemiddelde 1,75 meter. Zijn jongeheer, echter, zou zo’n 24 cm beschrijven in onaangeroerde staat en tot 34 cm kunnen groeien indien geprovoceerd. In 2014 stemde Falcon ermee in zijn lid na zijn dood af te staan aan het IJslands Fallusmuseum.

Slikken is gezond

Zeg dat de wetenschap het gezegd heeft. Het mannelijke zaad bestaat immers uit meer dan 30 ingrediënten, waarvan er velen erg goed voor je zijn. Het bevat bijvoorbeeld vitamine B12, proteïne en creatine. Een gezond kwa(r)kje dus.

Wurgseks niet

Elk jaar worden er tussen 500 en 1.000 gevallen gerapporteerd van wurgseks met een fatale afloop. Het staat dan ook niet voor niets in de lijst met dodelijke standjes.

G-plek

Bijna werd de G-plek vernoemd naar een van de onderzoekers die het bestaan ervan probeerden aan te tonen. Een gemiste kans, vinden wij, aangezien we het bijkans allemaal over de Whipple Tickle hadden gehad wanneer we over die mythische gevoelige zone bij de dames spraken. Dat bekt net iets beter dan de huidige term.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More