10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XXIV

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1.Tijdens de opnames van Romeo and Juliet in de Mexicaanse woestijn, werd make-upartiest Aldo Signoretti ontvoerd door een Mexicaanse bende. Regisseur Baz Luhrmann moest 300 dollar ophoesten om de arme man vrij te krijgen. Een peulenschil, als je weet dat de film uiteindelijk 150 miljoen dollar opbracht.

2.The Exorcist bezorgde in 1973 menig kijker slapeloze nachten. Maar achter de set ging het er nog griezeliger aan toe. Want één van de technici – Paul Bateson – was een seriemoordenaar in het echte leven. Hij verschijnt zelfs eventjes als figurant in de beeld. Zes jaar na de opnames werd hij levenslang veroordeeld voor talloze moorden.

3.Hattie McDaniel won in 1940 als allereerste zwarte vrouw een Oscar voor haar rol in Gone With the Wind. Haar Oscar ontvangen was echter geen sinecure, daar de ceremonie doorging in een hotel waar enkel blanken werden toegelaten. Uiteindelijk mocht McDaniel de ceremonie bijwonen, maar aan een tafeltje uiterst achteraan en ze mocht niet poseren met de andere winnaars noch deelnemen aan de feestjes nadien.

4.Tijdens de legendarische opname van Singin’ In The Rain waarin Gene Kelly de filmtitel zingt in de straten van New York, had hij ontzettend hoge koorts. Ondanks zijn zieke toestand wou hij eerst de scène afmaken eer naar huis te gaan om uit te rusten.

5. Zo goed als alle dialogen in The Blair Witch Project waren volledig geïmproviseerd. In de plaats van een script, kregen de acteurs elke dag een notitieblaadje met daarop enkele krabbels hoe het verhaal moest verder lopen.

6.Halverwege de opnames van het lied Be Prepared in The Lion King, kreeg Jeremy Irons langdurige stemproblemen. Het was voor hem dus onmogelijk om als Scar het lied af te maken. De rest van het lied werd dan maar ingezongen door Jim Cummings, de stemacteur verantwoordelijk voor al de Winnie The Pooh tekenfilms.

7. De schattige knipoog die Lindsay Lohan geeft op de poster van Just My Luck, komt in feite van een willekeurige paparazzi foto van haar.

8. Om zijn personage in Cape Fear zo angstaanjagend mogelijk te maken, betaalde Robert De Niro een tandarts grof geld om zijn gebit volledig naar de vaantjes te helpen.

9. Astrofysicus Neil de Grasse Tyson merkte op tijdens het kijken van Titanic, dat de sterrenhemel langs geen kanten klopte. Het zat Tyson zo dwars dat hij regisseur James Cameron een brief schreef over zijn fout. Voor de release van Titanic 3D werd de sterrenhemel dan ook digitaal gecorrigeerd.

10. Arnold Schwarzenegger had maar 700 woordjes tekst in Terminator 2: Judgment Day. Als we kijken naar zijn loonbriefje hiervoor, kwam dat neer op 20.000 euro per woord. Je zou voor minder terugkeren

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More