10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XXIII

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. Yippee ka-yee, motherf*cker! Deze legendarische quote van Bruce Willis had bijna uit de mond gekomen van Arnold Schwarzenegger. Het script van Die Hard was namelijk bedoeld voor de sequel van Commando, maar werd nooit goedgekeurd. Oef.

2. Over scripts gesproken, Samuel L Jackson had dit nooit gelezen van Snakes on a Plane. Hij vond de titel zo geweldig dat hij enkel op basis hiervan, de rol accepteerde. Op voorwaarde uiteraard dat er niets aan de titel werd gewijzigd.

3. Een spannend weetje, maar niet zo spannend als de leren broek die Olivia Newton-John aanhad in Grease. De broek zat zelfs zo strak dat de kleermakers hem moesten dichtnaaien terwijl Newton-John ze al aanhad.

4. Het geluid dat de brachiosaurus maakt in Jurassic Park is niet dat van Johnny en Marina, maar een mix van een ezel en een walvis.

5. In de verborgen schattenjacht-film National Treasure gebruiken de helden Google, terwijl de slechteriken vertrouwen op Yahoo!. 

6. Ryan Gosling kreeg de rol van Noah in The Notebook omdat de regisseur zocht naar een niet zo aantrekkelijk iemand om de rol te vertolken. Oef, er is nog hoop voor ons.

7. De artificiële intelligentie met de naam Jarvis die Iron Man/Tony Stark altijd bijstaat, is eigenlijk een acroniem voor Just A Rather Very Intelligent System.

8. De regisseur van Cannibal Holocaust moest na de opnames bewijzen in een rechtszaak dat alle acteurs nog echt in leven waren en niet opgegeten.

9. De stemacteurs van Mickey Mouse en Minnie Mouse uit de jaren 30 trouwden met elkaar in het echte leven.

10. Het knobbelzwijn Pumbaa uit The Lion King was het allereerste Disney-personage ooit dat een scheetje mocht laten op het grote scherm.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More