10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XVII

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. Kijk eens goed naar de angstige blikken van de acteurs tijdens de legendarische scène in Alien, waar het griezelige wezen uit de torso van John Hurt breekt. Ze waren allesbehalve geacteerd. Voor het opnemen van deze scène kregen de acteurs namelijk vrijwel geen informatie over wat er zou gebeuren. Zo werd onder andere niet verteld dat bij het tevoorschijn komen van de alien nepbloed zou worden rondgespoten. Een beetje onze reactie dus bij het openen van de belastingbrief.

2. Het mooie naakte vrouwelijke lichaam op de poster van American Beauty is niet dat van Mena Suvari, maar van model Chloe Hunter. Ondeugende Kevins weten waarom.

3. Als je de initialen van alle hoofdpersonages uit The Prestige naast elkaar zet, spel je ABRA zoals in Abracadabra. Doe je dat met de personages uit Inception spel je DREAMS. Geniepige kerel, die Christopher Nolan.

4. Christoph Waltz kreeg een Oscar voor zijn rol als Jodenhater in Inglorious Basterds. Ironisch genoeg, heeft hij in het echte leven een rabbijn als zoon.

5. Om er compleet van de kaart eruit te zien, bleef Charlie Sheen voor zijn rol Ferris Bueller’s Day Off maar liefst 48 uur wakker. Zo te zien tegenwoordig, heeft hij precies al tien jaar niet meer geslapen.

6. De uitwerpselen die leuk werden gegooid tegen de gezichten van enkele familieleden in Trainspotting, was gelukkig maar gesmolten chocolade.  Liever dat, dan omgekeerd.

7. Rambo heeft talloze sequels, maar het was bijna nooit gebeurd. Stallone was slim genoeg om het originele einde weg te knippen uit de allereerste film, waarin John Rambo zichzelf door het hoofd knalt. 

8. De originele naam van Buzz Lightyear in Toy Story zou Lunar Larry geweest zijn. Maar de makers wilden een eerbetoon doen aan de echte astronaut Buzz Aldrin.

9. Tijdens de opnames van The Blues Brothers was er een klein budget voorzien om alle acteurs stiekem van cocaïne te voorzien. Dat waren pas tijden.

10. Tijdens de scène van Poltergeist, waar actrice JoBeth Williams zwemt in een poel vol skeletten, is het misschien luguber om te beseffen dat het geen rekwisieten waren, maar echte menselijke beenderen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More