10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XIV

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. De Xenomorphs uit de Alien filmreeks, zien er nagenoeg steeds hetzelfde uit. De androids in de film echter niet. Hun namen worden telkens in alfabetische volgorde gekozen: Ash, Bishop, Call en recent nog David in Alien: Covenant.

2. De verkoop van enorme ratten steeg maar liefst met 50 procent in Amerikaanse dierenwinkels na de release van Ratatouille. Een tijdelijke stijging weliswaar, toen ouders door hadden dat de knaagdieren allesbehalve zo schattig waren als hun geanimeerde evenbeeld. De clownvissen daarentegen verdwenen dan weer opeens massaal uit de Australische koraalriffen na de release van Finding Nemo.

3. De legendarische portemonnee met ‘Bad Motherf*cker’ erop uit Pulp Fiction was geen rekwisiet, maar al sinds 1971 eigendom van Quentin Tarantino zelf.

4. Scenarist Paul Schrader schreef het script van het geweldige Taxi Driver in amper twee weken tijd.

5. In het begin van de twintigste eeuw werd asbest in de VS tijdens de feestdagen veel gebruikt als nepsneeuw. Bijvoorbeeld in de beroemde film The Wizard of Oz, of de sneeuw die neerdwarrelt op de tonen van White Christmas in de film Holiday Inn met Bing Crosby.

6. Als je jezelf ooit eens afvraagt op toilet hoeveel ballonnen er precies aan het huisje hangen in de Pixar-film UP: 10.297 om exact te zijn. 

7. De legendarische zin “Je gaat een grotere boot nodig hebben” geuit door acteur Roy Schneider in de beste haaienfilm aller ter tijden Jaws, was volledig geïmproviseerd.

8. Avatar mag dan terug de titel afgepakt hebben van de Avengers: Endgame als grootste kassucces aller tijden, de meest winstgevende film ooit daarentegen had een budget waar zelfs Let’s Go Urban de neus voor zou optrekken. Paranormal Activity kostte maar 60.000 dollar om te maken, maar bracht wereldwijd maar liefst 194 miljoen dollar op.

9. De twee meest verlieslatende films ooit vinden beiden plaats op de planeet Mars. John Carter zat met een tekort van 127 miljoen dollar om break even te draaien en Mars needs Moms maar liefst 143 miljoen dollar.

10. De brugexplosie in The Good, The Bad and The Ugly moest twee keer worden overgedaan, want de eerste keer ging het dynamiet te vroeg af en waren de camera’s dus nog niet aan het draaien. De brug moest dus helemaal herbouwd worden. Dedication

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More