10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XIII

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. Chris Pratt heeft een goed hart, laat je niets anders wijsmaken. Zo nam hij na een dagje op set stiekem zijn Star-Lord kostuum mee naar huis. Om hierna als de superheld in kwestie op te draven in een ziekenhuis met zieke kindjes en een glimlach op hun gezicht te toveren.

2. The Theory Of Everything handelt over het levensverhaal van de geniale Stephen Hawking. Vele rekwisieten die opduiken in de film, zoals medailles en thesissen, waren kwamen echt uit de bezittingen van Hawking. Hij gaf ook de filmmakers de toestemming om zijn computerstem te gebruiken, waar auteursrechten op staan.

3. Kung Fu-choreograaf Woo-Ping Yuen wou eerst niet meewerken aan The Matrix, dus hoopte hij dat de regisseurs The Wachowskis hem zouden negeren door een lijst van bijna onmogelijke voorstellen op te sommen: torenhoog loon, volledige controle over de vechtscènes en vier maanden voorbereidingstijd met de acteurs. Tot zijn grote verbazing gingen de broers akkoord met al zijn voorstellen.

4. Wanneer de koningin arriveert in de Saint Paul Kathedraal in Elizabeth: The Golden Age, zie je dat er verbouwingswerken bezig zijn aan het heiligdom. Er waren namelijk tijdens de opnames echte herstellingswerken bezig aan de kathedraal. Regisseur Shekhar Kapur besliste dan maar om alle werkmannen uit te dossen met kostuums uit de tijd van Elizabeth, zodat ze niet zouden opvallen op de achtergrond.

5. Tom Hanks ontving geen enkele dollarcent voor de opnames van Forrest Gump. In plaats daarvan ging hij akkoord om een afgesproken percentage te krijgen van eventuele winsten die de film zou maken. Uiteindelijk streek Hanks maar liefst 40 miljoen dollar op. Je zou voor minder gaan lopen.

6. Toen Kate Winslet hoorde dat ze volledig naakt moest verschijnen voor Leonardo DiCaprio in Titanic, besliste ze om het ijs al te breken door vooraf al eventjes te tonen wat ze allemaal in huis had.

7. Voor de film Schindler’s List deden er maar liefst 20.000 figuranten aan mee. Deze moesten uiteraard allemaal gekleed worden. Opgenomen in het arme deel van Polen, werden er dan door plaatselijke bewoners veel kleren geschonken die daadwerkelijk nog dateerden uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.

8. De eerste reacties van kind-actrice Georgie Henley in de wondere wereld van Narnia in The Chronicles of Narnia waren allesbehalve geacteerd. Ze werd geblinddoekt naar de set gebracht en ze had haar tegenspeler James McAvoy die verkleed was als de faun Mr. Tumnus nog nooit ontmoet.

9. Voor de opnames van The Dark Knight sloot Heath Ledger zichzelf zes weken op in een motel. Daar oefende hij intensief elke waanzinnige lach en duivelse gezichtsexpressie, waardig genoeg voor The Joker en met succes.

10. 95 procent van de vecht- en stuntscènes in John Wick werden uitgevoerd door Keanu Reeves zelf. Om zich voor te bereiden voor de rol trainde hij drie maanden lang judo, jiu-jitsu en het omgaan met zware vuurwapens.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More