10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XII

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. De poes op de schoot van Marlon Brando in The Godfather was een zwerfkat die regisseur Francis Ford Coppola toevallig zag ronddwalen op de set. Tot zijn grote verbazing werkte het beest rustig mee tijdens alle opnames. Dit in tegenstelling tot een zeker paard…

2. Zowat in elke scène in Fight Club zie je een Starbucks-koffiebeker opduiken. Het was regisseur David Fincher zijn manier om aan te tonen dat de koffieketen overdreven veel in het straatbeeld was. Tot zijn grote verbazing kreeg hij de toestemming van Starbucks hiervoor, want ook slechte reclame is reclame. 

3. Het originele masker van Michael Myers uit de horrorfilm Halloween is een William Shatner-masker uit Star Trek met een likje verf. 

4. Woody uit Toy Story kennen we allemaal als de opgewekte cowboypop. Het originele idee was dat hij een sarcastische buikspreker-pop zou zijn met de bedoeling al het andere speelgoed tegen Buzz te keren.

5. De eerste keuze van James Cameron voor de rol van Terminator was niemand minder dan OJ Simpson. Ironisch genoeg dacht Cameron toen dat Simpson er niet zou in slagen een meedogenloze moordmachine te spelen. Hij had eens moeten weten… 

6. De stemactrice voor de rol van de peuter Boo uit Monster Inc. was een… echte peuter. De filmploeg volgde haar constant met een microfoon en kietelde haar of nam haar snoep weg, om zo echte emoties te kunnen opnemen.

7. Steven Spielberg en George Lucas zijn beste maatjes. Dat is duidelijk in hun films. Zo duiken de Star Wars-personages R2-D2 en C-3PO op als hiërogliefen in de Indiana Jones-film Raiders of the Lost Ark

8. In Django Unchained slaat Leonardo DiCaprio tijdens een racistische uitbarsting zijn hand tegen de tafel, waardoor hij die snijdt aan een stuk glas. In werkelijkheid sneed hij zich echt en je ziet dus geen nepbloed op het scherm.

9. Tijdens de seksscène van Christopher Mintz-Plasse in Superbad, stond zijn moeder vlak naast hem om alles netjes in de gaten te houden. Dit was verplicht, omdat Mintz tijdens de opnames nog minderjarig was.

10. Tijdens de release van The Lion King in 1994 werd Disney voor het gerecht gesleept door een hyena-expert, omdat hij niet akkoord was hoe kwaadaardig deze beesten in de film werden voorgesteld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More