10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel XI

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. Regisseur Steven Spielberg ontving geen enkele cent voor het filmen van Schindler’s List. Hij beschouwde het als ‘bloedgeld’ en dus stortte hij zijn loon door naar een Joodse liefdadigheidsinstelling.

2. De allereerste film met een uitgewerkte plotlijn was The Great Train Robbery uit 1903. Geproduceerd door Thomas Edison’s Edison Studios en met een duur van amper twaalf minuten.

3. De meest iconische scène uit Pretty Woman waar Richard Gere het doosje van de ketting plots dichtklapt, was volledig geïmproviseerd. De lach van Julia Roberts was dan ook niet geacteerd.

4. Na het zien van de scene in Pulp Fiction waarin met veel geweld een spuit in Mia’s borst gestoken wordt, vraag je jezelf misschien af hoe ze dit hebben klaargespeeld. Ze hebben het moment gefilmd dat de spuit eruit wordt getrokken en dit vervolgens van achter naar voren afgespeeld.

5. Je zou denken dat alle dieren op scherm tegenwoordig CGI-figuurtjes zijn. Maar niet in Charlie And The Chocolate Factory uit 2005. Regisseur Tim Burton liet maar liefst veertig eekhoorns trainen om stil te zitten en een nootje te openen voor de camera.

6. 36 boeken van horrorschrijver Stephen King zijn al verfilmd. De allereerste was Carrie in 1976. Zijn lievelingsverfilming? Dat is nog steeds Stand By Me uit 1986.

7. Het hondje Terry dat de rol speelde van Toto in The Wizard of Oz, werd meer betaald dan de dwergacteurs die de Munchkins speelden. De kleine teef kreeg maar liefst 125 dollar per week, terwijl de kleine heren het moesten stellen met 50 dollar per week.

8. The Wolf of Wall Street is nog steeds recordhouder als film met de meeste ‘f*cks’ erin. 506 keer wordt het vloekwoord gebruikt.

9. De film Hypocrites uit 1915 was de allereerste film waarin een volledig naakte vrouw in voor kwam. Het duurde pas tot 1969 in Women in Love vooraleer de dames thuis konden genieten van een volledig naakte man op scherm.

10 Het shhhhh-geluid dat je hoort telkens een deur opent in een Star Trek film, is eigenlijk het geluid van een toilet dat doorspoelt op een Russische trein.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More