10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel V

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. Christian Bale speelt de hyperintelligente, excentrieke dr. Michael Burry die het allemaal voorspelde. De echte Burry duikt ook op in de film. Je ziet hem op de achtergrond druk aan het telefoneren.

2. Toen Neil Armstrong als kind samen met zijn broer in aan het honkballen was, landde er een bal in de tuin van de buren: meneer en mevrouw Gorsky. Terwijl Armstrong door de struiken op zoek was naar zijn bal, hoorde hij mevrouw Gorsky door het open slaapkamerraam zeggen: “Pijpen? Je wil gepijpt worden? Ik zal je pijpen als een van de jongens van hiernaast op de maan loopt.”

Deze anekdote is een broodjeaapverhaal, maar werd lang voor waar aangenomen. In de openingsscène van Watchmen hoor je Armstrong zeggen “Good luck, mrs Gorsky.” Een vette knipoog naar deze urban legend.

3. In Ferris Bueller’s Day Off zie je de bouwvakker en glazenwasser dansen. Zij waren geen figuranten, maar echte mensen die de muziek vanop de set hoorden. Regisseur John Hughes besliste hen stiekem ook te filmen.

4. Wijlen Bill Paxton is de enige acteur ter wereld die ooit gedood werd door een Terminator, Predator en een Alien.

5. In Night of the Museum 2 beweert het personage Kahmunrah dat hij iedereen in het museum in één knipoog kan doden. Na deze straffe uitspraak zie je hem voor de rest van de film niet meer met zijn ogen knipperen.

6. Als je goed oplet tijdens Indiana Jones and the Last Crusade, weet je meteen wie het gemunt heeft op Indy. Alle slechteriken dragen namelijk een corsage in de vorm van een rode bloem.  

7. De reden dat actrice Dolores Keator in de allereerste Bond-film Dr. No een klein rolletje mocht spelen, was gewoonweg omdat ze haar eigen woonst opgaf als filmlocatie.

8. Er is een reden dat Steve Rogers aka Captain America steeds Converse-sportschoenen draagt. Het sportbedrijf was min of meer gedwongen zijn focus in de Tweede Wereldoorlog te verleggen. De organisatie produceerde toen voornamelijk algemeen rubber schoeisel, outdoor-kleding en beschermende tenues voor het Amerikaanse leger. De enige kledij die oorlogsheld Rogers dus ooit heeft gekend.

9. Minder sportief is dan weer zijn collega Thor in Avengers: Endgame. In de film kweekt de luie god een dikke bierpens. Maar ook bij zijn stenen vriend Korg zien we de gevolgen van de lamme levenstijl. Op zijn lichaam verschijnt er hier en daar mos.

10. Onlangs brachten we 60 weetjes over onze eigenste Muscles from Brussels, maar er kan er altijd nog eentje bij. Zo sloeg Jean-Claude Van Damme tijdens de opnames van Bloodsport het personage Hossein per ongeluk echt KO tijdens hun vechtscène. Wham bam, damn!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More