10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel IX

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. In Now You See Me verdronk Isla Fisher bijna echt tijdens het opnemen van een goocheltruc in een watercabine. Haar handboeien waren magnetisch vastgeklikt en konden op afstand bediend worden. Helaas weigerden de boeien rond haar voetjes terug open te klikken. Het duurde een tijdje dat de crew doorhad, dat Fisher niet meer aan het acteren was.

2. Het uiterlijk van de prins Flynn Rider in Tangled was volledig samengesteld door een jury van vrouwen. Hun taak was om de meest knappe man ooit te beschrijven.

3. De legendarische zangscène op de bergtop in de Sound of Music moest een dozijn keer telkens opnieuw gefilmd worden. Dit omdat de rotors van de helikopter die de scène filmde zo krachtig waren, dat ze actrice Julie Andrews telkens omverblies in de modder.

4. Acteur Joaquin Phoenix verloor maar liefst 24 kilo om de rol van Arthur Fleck in The Joker te kunnen spelen.

5. Regisseur en hoofdrolspeler Sylvester Stallone stond erop dat de boksscènes in Rock IV zo realistisch mogelijk waren. Dus hij gaf de blonde reus Dolph Lundgren de instructies om hem echt te raken in de ring. Een stoot tegen de borst zorgde ervoor dat Stallone negen dagen lang op de spoed lag en bijna een hartstilstand kreeg.

6. De amper negenjarige Jackie Cooper slaagde er maar niet in om te huilen tijdens een emotionele scène in de film Skippy uit 1931. Toen de regisseur ermee dreigde dat hij zijn hond zou vermoorden, lukte het opeens wel. Cooper werd dat jaar nog genomineerd voor een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Tot vandaag nog steeds de jongste genomineerde ooit.

7. Acteren, je moet er iets voor over hebben. Zo vulde acteur Tony Todd in Candyman zijn mond met echte bijen. Tijdens de bewuste scène werd hij meerdere keren gestoken, maar aan zijn stoïcijnse uitdrukking zou je het nooit gemerkt hebben. Respect!

8. Regisseur en schrijver Eli Roth kwam op het idee van zijn folterfilm Hostel, toen hij per ongeluk een Thaise website ontdekte waar surfers geld betalen om iemand te zien gepijnigd te worden.

9. Na het filmen van 2001: A Space Odyssey liet regisseur alle rekwisieten vernietigen, omdat hij niet wou dat ze nog konden gebruikt worden in ‘minderwaardige’ sf-films.

10. Het waxen van het borsthaar van Steve Carell in The 40-Year-Old Virgin was volledig echt. Zijn heftige reacties waren dus niet geacteerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More