10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel IV

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. De naakte sketch van Rose in Titanic getekend door Jack, was in feite eentje van regisseur James Cameron zelf. De close up van de tekenende handen zijn dan ook niet van Leonardo DiCaprio maar die van Cameron. Hij is tevens verantwoordelijk voor alle sketches die te zien zijn in Jack zijn tekenblok.

2. De allereerste tekenfilm ooit die genomineerd was voor een Oscar voor Beste Film was Beauty and the Beast in 1991.

3. De jongere versie van Diana Prince, gespeeld door de 12-jarige Lilly Aspell, deed in de openingsscène van Wonder Woman 1984 al haar stunts zelf. Hopelijk laat ze wel het dansen over aan Gal Gadot.

4. Nadat Will Smith een glibberige alien uit de lucht schiet in Independence Day, sleept hij het bewusteloze lichaam doorheen de dorre vlakte van Great Salt Lake in Utah. Zijn uitspraak ‘wat stinkt hier in hemelsnaam zo fel?’ stond niet in het script. Smith verwees naar de rottende geur die een beetje verder kwam van een massa dode garnalen in een meer.

5. Het geluid dat de velociraptors maken in Jurassic Park wanneer ze met elkaar communiceren, is het eigenlijk het geluid van parende schildpadden. Vraag ons niet waar ze de microfoon staken tijdens de opname.

6. Ziet God echt alles? Acteur Jim Caviezel was tijdens de opnames van de Mel Gibsons film The Passion of Christ getroffen door de bliksem. Zowel Caviezel, die Jezus vertolkt, als regieassistent Jan Michelini, werden door een bliksemschicht geraakt toen zij aan het filmen waren op een locatie ergens in Italië. Het was de tweede keer dat Michelini tijdens de opnames door de bliksem werd getroffen. Beide heren raakten slechts lichtgewond. 

7. Roken is ongezond. Ook voor kind-acteurs. Daarom smoorden de jongens uit Stand By Me sigaretten van koolbladeren.

8. De fantastische film E.T. dateert uit 1982. In die tijd moest men nog rekenen op geweldige praktische effecten in plaats van overdreven computergegenereerde beelden. In de pop E.T. zat een tienjarig jongetje dat geboren was zonder benen, maar zich gemakkelijk met zijn handen kon voortbewegen. En naar huis telefoneren natuurlijk.

9. Over computergenereerde beelden gesproken: elk CGI-frame uit Avatar (zo’n 1/24ste van een seconde) nam 47 uren in beslag om te renderen. 

10. Onze Matthias Schoenaerts is een grote ster nu in Hollywood. Maar je moet ergens beginnen. En dat was voor Schoenaerts op 14-jarige leeftijd in ‘Daens’ (1992), geregisseerd door Stijn Coninx.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More