10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel III

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1.  In de Pixar-film Up is Dug de enige hond die erin slaagt de tropische vogel te vinden. Geen wonder, hij is dan ook een golden retriever, een ras bekend vanwege hun uitstekende speurneus.

2. In de geweldige film The Truman Show, zit de arme Truman eenzaam aan het strand te peinzen terwijl er opeens een onweer uitbreekt. Tijdens de felle bliksemflitsen zie je ook de volle maan oplichten, een duidelijk teken dat Truman zich bevindt in een gigantisch decor.

3. Mocht je ooit de Japanse versie te pakken krijgen van de film Inside Out, ga je enkele verschillen opmerken. Zo is de broccoli op de pizza vervangen door groene pepers, aangezien de Japanners geen fan zijn van deze gezonde groente. Van kinky activiteiten daarentegen… 

4. Om de bewegingen van de draak in How To Train Your Dragon zo geloofwaardig mogelijk te maken, plakten de animators een stukje tape op de staart van een echte kat. De bewegingen die de arme poes maakte om zich te verlossen van de tape was voldoende inspiratie om dit digitaal na te bootsen.

5. De redneck uit Deadpool 2 die een heel verhaal weet te vertellen rondom toiletpapier is niemand minder dan Matt Damon in vermomming.

6. De cameo van de zwarte acteur Garrett Morris in de Marvel-film Ant-Man was geen toeval. Hij was namelijk de allereerste acteur die de superheld Ant-Man mocht spelen en dat in een comedy sketch van Saturday Night Live in 1979.

7. Het schilderij op de achtergrond in The Incredibles 2 symboliseert de scheiding tussen Elastigirl en haar gezin.

8. Al gemerkt dat Vincent Vega in Pulp Fiction nogal redelijk veel een kakske moet placeren? Constipatie is dan ook een neveneffect van overdadig gebruik van heroïne.

9. Kijk eens aandachtig tijdens de openingtitels van The Greatest Showman. Herken je ook de klauwen van de X-man mutant Wolverine? Kan kloppen, want Hugh Jackman speelt dan ook in beide films de hoofdrol.

10. Bea Van der Maet was niet meteen de eerste keuze van regisseur Coninx voor Koko Flanel. De zangeres van Won Ton Ton had immers geen noemenswaardige acteerervaring. Urbanus zag Van der Maet wel meteen zitten: “Als Lassie kan acteren, kan Bea het ook.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More