10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel II

Opscheppen met enkele unieke filmtrivia tijdens het kijken. Wie doet het niet graag?

Wij helpen je een handje om indruk te maken tijdens jouw date. Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

  1. Kerst is al even voorbij, maar gelukkig geraken kerstfilms nooit uit de mode. Let vooral eens op in de film Santa Clause uit 1994. Achter het hoofdpersonage Charlie zat al die tijd al een elfje vermomd als klasgenootje.

2. In Spider-Man: Into The Spider-Verse uit 2018 gaat het spinnen-instinct van Miles Morales een fractie van een seconde later af dan de rest van de Spiderhelden. Hetgeen een verwijzing is naar zijn onervarenheid als superheld.

3. Op het einde van Matilda (1996) zegt de moeder dat ze naar Guam verhuizen om de Amerikaanse autoriteiten te ontlopen. Guam vormt echter een afzonderlijk territorium van de Verenigde Staten. Een uitspraak die de domheid van de ouders nog eens extra in de verf zet.

4. In The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) zie je de ijskroon van de White Witch geleidelijk aan smelten. Het symboliseert het verlies aan macht van de ijskoningin. 

5. Welke zot leest er na de film nog de aftiteling? Voor deze freaks valt er een inside joke te spotten in de end credits van Once Upon A Time In Hollywood. Kijk eens naar de bijnaam van de Key Set Production Assistant. Iemand zin in een stront-sandwhich?

6. In Mad Max: Fury Road uit 2015 heeft Max in de openingsscene een visioen over mensen die hij heeft teleurgesteld. De man beneden verschijnt een fractie van een seconde. Op het einde van de film duikt hij weer op wanneer hij bevrijdt is dankzij de heldhaftigheid van Max.

7. In Toy Story 2 uit 1999 leest miss Potato Head een boek. Als je goed kijkt zie je op de pagina de hoofdpersonages Flick en Dot uit A Bug’s Life (1998).

8. In Inglorious Bastards uit 2009 is de bijnaam van Eli Roth’s personage The Bear Jew. In de vorige film van regisseur Tarantino – Death Proof – speelt Roth de rol van Dov, hetgeen ‘beer’ betekent in Hebreeuws.

9. Op de waterplaneet in Interstellar verloopt de tijd veel sneller dan op aarde. Hoeveel sneller? Als je goed luistert hoor je in de soundtrack telkens een ‘tik’. Elke tik symboliseert een dag op aarde die net voorbij is.

10. Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah scoorden met Bad Boys 3 de grootste hit van 2020. Nooit deden andere Belgen beter. Eric Van Looy heeft dan ook weer een record op zijn naam staan, echter niet zo positief. Zijn Hollywoodverfilming van De Loft heeft van alle films van Belgische regisseurs de laagste score ooit op RottenTomatoes.

’t Is gebeurd…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More