10 bizarre filmweetjes die je nooit zijn opgevallen: deel I

Het zijn gouden tijden voor streamingdiensten. 

Tijdens een lockdown kan je staren naar deze voluptueuze dames tot je een polsverstuiking oploopt, dus wat blijft er nog over dan weer eens een filmpje op te zetten?

De verplichte quarantaine geeft je wel de kans om je filmkennis wat uit te breiden en lang vergeten films eens een kans te geven. Want geloof het of niet, er bestaat nog een wereld buiten het Marvel Cinematic Universum.

Wel, mocht je beslissen één van onderstaande prenten te bekijken in jouw bubbel, kan je opscheppen met enkele weetjes. Of overkomen als een opgeblazen filmsnob. Het is maar hoe je het bekijkt.

Welkom in onze wekelijkse rubriek van bizarre filmweetjes.

1. Ben je in het bezit van de theatrale versie van Who Framed Roger Rabbit uit 1988? Gelukzak! Want in deze versie laat het tekenfilmfiguurtje Betty Boop haar jurkje een milliseconde naar beneden zakken, laag genoeg om haar cartoontepeltjes te zien.

2. In de originele Charlie and the Chocolate Factory uit 1971, zie je het personage Veruca Salt in de chocoladekamer opduiken met een bebloede knie. Actrice Julie Dawn Cole had zichzelf tijdens deze scene echt gesneden aan een scherpe rots en het bloed was dus even realistisch als een gloednieuwe keuken in de woonst van Sihame El Kaouakibi.

3. In de film Burn After Reading uit 2008 heeft actrice Tilda Swinton wel een zeer opvallend kapsel. Om zo nonchalant en gevoelloos mogelijk over te komen, had ze zich laten inspireren op het kapsel van de juf van Bart Simpson, Edna Krabappel.

4. In The Nightmare Before Christmas uit 1993 is er een scène waarin Lock, Shock en Barrel hun maskers verwijderen. Regisseur Tim Burton was hiervoor de mosterd gaan halen uit een oude aflevering van The Twilight Zone getiteld The Masks. Een aflevering die Burton als kind altijd was bijgebleven, vooral in zijn nachtmerries.

5. In de tekenfilm The Emperors New Groove uit 2000 zie je op de achtergrond in de speelkamer van baby Kuzco een reeks knuffels zoals een lama, een papegaai en een walvis. Later in de film transformeert hij telkens in één van deze dieren.

6. Het behangpapier dat gebruikt werd in de film Crimson Peak uit 2015 is exact hetzelfde als dat van de Disney-attractie Haunted Mansion. Regisseur Guillermo Del Toro is dan ook een liefhebber van inside jokes.

7. Del Toro is niet alleen een pretparkenliefhebber, hij kent ook wat van kunst. Zo is het beeld van van het bleke monster dat een arme fee verorbert uit Pan’s Labyrinth (2006) een exact kopie van het schilderij ‘Saturnus verslindt zijn zoon’ van Francisco Goya.

8. In Big Hero 6 (2014) is een van de poppetjes van het personage Hiro een soldaat uit de film Wreck It Ralph (2012).

9. In Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) zie je op een gegeven moment het personage Proudfoot zijn lange tenen hoog in de lucht steken. Dit was een eerbetoon van Peter Jackson aan de gelijknamige tekenfilm uit 1978.

10. Soul is een animatiefilm geproduceerd door Pixar Animation Studios in samenwerking met Walt Disney Animation Studios en alleen te bekijken op Disney+. Het is tevens één van de eerste films die in de eindgeneriek verwijzen dat alle betrokkenen van de film zich braafjes hielden aan de aanbevolen 1,5 meter afstand in coronatijden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More