10.000 burgers doen China een proces aan wegens nalatigheid

Amerikaanse advocaten vertegenwoordigen 40 landen in een groepsvordering.

Het is bijna een oorlogsverklaring. Amerikaanse advocaten hebben vorige maand in Florida een zogenoemde class action, een groepsvordering, ingespannen tegen China. Zij en 10.000 cliënten uit 40 landen willen China vervolgen voor biljoenen dollars. De leiders van de Communistische Partij worden ervan beschuldigd nalatig te zijn geweest waardoor er een grote uitbraak kon komen van het nieuwe coronavirus – waarna ze nog geprobeerd hebben om alles te verdoezelen.

Volgens de aanklagers is het menselijk leed en de economische schade amper te overzien. China zou dat hebben achtergehouden, externe deskundigen hebben geweigerd en artsen het zwijgen hebben opgelegd over de ware omvang van de epidemie. Ook de bron – een dierenmarkt in Wuhan – wordt in twijfel getrokken en de theorie dat het virus afkomstig zou zijn van onderzoekslaboratoria in Wuhan, ligt ter discussie op tafel.

“De leiders van China moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Ze hebben de ‘hel’ losgelaten op onze landen en daarvoor moeten ze betalen. Ons doel is om de waarheid bloot te leggen.Drie jaar geleden won ons kantoor nog een zaak van 1,2 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro) tegen China over de fabricage van defecte bouwmaterialen”, zegt hoofdstrateeg Jeremy Alters van de Berman Law Group, het kantoor achter de wereldwijde groepsvordering.

Als het kantoor zijn slag thuishaalt, dan levert dat wat geld op, meer niet. Daarom heeft de vooraanstaande Britse mensenrechtenadvocaat Geoffrey Robertson de Verenigde Naties opgeroepen om een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van Covid-19.

China komt dus alle kanten onder vuur te staan. Het lijkt wel of covid-19 de wereld een test afneemt over waarheid en leugen, essentie en flauwekul.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More