1.350 gezinnen in Tigray (Ethiopië) krijgen elk 150 euro met steun van Vlaamse overheid

De bevolking van de Tigray regio in Ethiopië heeft te kampen met een multidimensionale crisis die de levensomstandigheden van kinderen, ouderen en vrouwen aanzienlijk heeft aangetast. Het betreft de gevolgen van het gewapend conflict dat eind november 2020 oplaaide tussen de Ethiopische federale overheid en de regionale regering van Tigray.

Caritas International België steunt de bevolking, onder andere met 1.350 onvoorwaardelijke geldoverdrachten van 150 euro per huishouden. In totaal dus 202.500 euro. Het gaat om gezinnen waarvan huizen zijn afgebrand in het Irob district. Er wordt ook voedsel en water gegeven.

Het totale projectbudget bedraagt 428.450 euro. Caritas International België vroeg (en kreeg) een bijdrage voor dit project aan de Vlaamse Overheid van 200.000 euro. Andere partners zijn Caritas International België zelf die dit project mee financiert voor een bedrag van 138.450 euro.

Caritas International België heeft eveneens een subsidieaanvraag bij de provincie Vlaams-Brabant van 25.000 euro ingediend. Een private partner (via het Caritas netwerk) draagt bij voor 65.000 euro. Deze bijdrage zal specifiek dienen voor de financiering van de toegang tot water.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More