1-1 in Kiev, maar de echte winnaar is corona

De start van de play-offs in gevaar voor voor Club Brugge.

Het was koud, steenkoud in Kiev. Min 15 graden werd ons ingefluisterd. Ondanks een min of meer gedecimeerd elftal, sleepte Club Brugge een 1-1 gelijkspel uit de brand. Maar de trip naar Oekraïne was verre van een plezierreisje. In Kiev werd Mats Rits namelijk “ontmaskerd” als vijfde positieve geval, al zijn er twijfels of hij wel echt positief is.

Ondanks het feit dat de Bruggelingen al een UEFA-test hadden ondergaan, wilden de Oekraïense gezondheidsambtenaren nog een keer in hun neus keuteren. Met het gevolg dat woensdag de ploeg en de staf als het ware “gegijzeld” in het hotel zat. Ondertussen probeerde de Belgische ambassade, gesteund door het kabinet van premier Alexander De Croo, op de Oekraïeners in te praten. Na overbodige onderhandelingen kreeg Club Brugge via de ambassade het signaal dat de tests niet meer hoefden. Maar die gingen uiteindelijk toch door omdat de bevoegde ambtenaar – die de nodige handtekeningen moest bezorgen – niet langer bereikbaar was. Woensdagavond laat kwam het bericht dat Mats Rits positief (vals positief?) testte. Terwijl de wedstrijd in Kiev (1-1) bezig was, vloog hij in een klein medisch toestel weer naar huis.

Stel dat Rits toch echt wel positief test, dan zou dat wel eens kunnen betekenen dat er nog positieven zullen volgen. Maandag speelt Club tegen OHL, maar als er in totaal zeven spelers besmet zijn, heeft Club het recht om de wedstrijd tegen OHL uit te stellen. En dan ontstaat er een kalenderprobleem. Als Club doorstoot tot de kwartfinales van de Europa League – Dinamo Kiev uitschakelen en dan nog een ronde overleven – én als het Standard wipt in de kwartfinales van de Beker van België, is er geen ruimte meer in het huidige schema.

Kan je nog volgen? Laten we samenvatten met te stellen dat er maar één winnaar is: corona.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More